woensdag 20 maart 2013

The silver liningHallo allemaal, dit is hem dan! De eerste tutorial op Let it glitter! Voor de eerste post had ik wel zin in iets blauws, en zie hier het resultaat. Deze nail-art is super makkelijk te maken en kost niet eens zo veel tijd. Ik zal stap voor stap laten zien hoe je dit zelf maakt en wat je hiervoor nodig hebt.Dit zijn alle benodigdheden voor de nail-art. Ik heb een base- en topcoat gebruikt en twee blauwe lakjes van de Hema. Verder heb je tape nodig (en een schaar), een dotting tool of tandenstoker en natuurlijk de glitters. De glitters heb ik zelf op Ebay gekocht, hier kun je heel veel soorten en kleuren vinden voor maar heel weinig geld. Ook kun je glitters gebruiken die je bijvoorbeeld in een hobbywinkel e.d. vindt.


Als eerste lak je de nagels met een goede basecoat. Omdat groene en blauwe lakjes heel vaak in de nagels trekken en vlekken achterlaten heb ik twee laagjes basecoat aangebracht. Ik gebruik hiervoor Orly Bonder. Deze basecoat blijft altijd een beetje plakkerig en voelt aan als rubber, daardoor blijft de nagellak nog beter zitten.


1. Vervolgens lak je je nagels in de gewenste basiskleur. Laat dit heel goed drogen en gebruik eventueel een snel drogende topcoat.
2. Dan knip je een stukje tape in de vorm zoals je die hebben wilt.
3. Hier is dat een ronde hoek.
4. Wees er zeker van dat je basiskleur goed droog is. Plak het plakbandje een paar keer op je hand om de sterkste plak er vanaf te halen. Dan plak je de tape op de nagel zoals je op het laatste plaatje ziet. Zorg er voor dat er geen luchtbelletjes zitten onder het randje, zo voorkom je dat de nagellak onder de tape doorloopt.


5. Nu lak je de donkerblauwe kleur over de tape heen.
6. Vrijwel meteen daarna haal je de tape er weer af. Doe dit snel en in een vloeiende beweging om een strakke lijn te krijgen.
7. Doe dit bij elke nagel en dan krijg je dit resultaat.8. Nu komt het leukste! We pakken de glitters erbij.
9. Met de dotting tool of met een tandenstoker kun je de glitters per stuk oppakken. Zorg ervoor dat de donkerblauwe lak nog een beetje nat is, dan blijven de glitters beter op zijn plaats. Plaats de glitters nu op de nagellak en volg de lijn.


Als laatste lak je er een goede topcoat overheen, deze is echt nodig om de glitters op zijn plaats te houden. Et voilĂ ! Een kind kan de was doen!


Natuurlijk is deze manicure in veel verschillende kleuren te maken, ik zou zeggen: experimenteer er lekker op los!

Liefs,
Suzanne


2 opmerkingen: