woensdag 29 mei 2013

Tadaaa het allereerste flesje!

Hey allemaal!

Vandaag laat ik jullie met trots het allereerste flesje Let it glitter! nagellak zien! Ik ben ontzettend blij met het resultaat en wil jullie vandaag alle ins en outs vertellen.

Voor wie denkt dat het toch eigenlijk heel makkelijk moet zijn, gewoon een potje nagellak vullen met wat random glitters, die heeft het mis. Gewone nagellak en gewone glitters, dat gaat niet samen. Het zou het proces wel heel wat makkelijker maken maar helaas.

Voor het maken van een goede glitternagellak heb je glitters nodig die geen kleur afgeven zodra ze met vloeistof in aanraking komen. Heel veel (goedkope) glitters zijn dit niet. Misschien herken je dit wel wanneer je aan het knutselen bent met glitters en lijm en je mooie rode glitters opeens zilver zijn geworden en je lijm een vage rode kleur aanneemt. Dit wordt in het engels ook wel 'bleeding' genoemd, oftewel 'bloeden'. Je hebt dus glitters nodig die niet bloeden. Het vinden van deze glitters is niet altijd makkelijk. Soms is het een kwestie van uitproberen want het is niet altijd even duidelijk of de glitters die je hebt afgeven. Gelukkig zijn er ook websites die deze glitters verkopen, alleen zijn dit vaak internationale websites. Nederlandse verkopers heb ik nog niet gevonden.Als je dan de juiste glitters hebt gevonden, kun je ze in een gewoon potje nagellak gooien. Op zich werkt dit prima, alleen zullen al je glitters na een aantal minuten naar de bodem zakken. En die zullen hier blijven. Als je pech hebt, voor altijd. Want de ervaring heeft mij geleerd dat het verdomd moeilijk is om die glitters na verloop van tijd weer door heel het flesje verspreid te krijgen. Ze blijven soms echt muurvast zitten.

Om jullie even een idee te geven van wat ik bedoel:


Not so pretty...

Voor je glitternagellak heb je dus ook een speciale basislak nodig. Ook deze is moeilijk verkrijgbaar in Nederland dus die moet ook uit het buitenland komen. Door deze basis te gebruiken blijven de glitters mooi op zijn plaats en kun je lang van je lakje genieten.

Toen ik dus de juiste glitters en de juiste basis gevonden had ben ik aan de slag gegaan. Het viel mij op dat er weinig felle kleuren glitternagellakken bestaan en ik vind dat juist zo leuk. Zo heb ik mijn eerste glitterlak gemaakt, met matte neon roze hexagon glitters en matte witte staafjes. Bij deze presenteer ik dan ook met veel trots aan jullie het eerste Let it glitter! nagellakflesje:


Ik doop deze glitterlak tot de kleur Pink Party!

Binnenkort komen er nog veel meer kleuren aan en zal ik jullie swatches laten zien van alle lakken. Ook zal ik dan uitleggen waar en hoe je deze kleuren kan aanschaffen!

Ik ben er helemaal mee in mijn nopjes! Ik hoor graag hoe jullie er over denken!

Liefs,
Suzanne


3 opmerkingen:

 1. Ik kan niet wachten tot ik een flesje kan kopen!!

  https://healthybakery.wordpress.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een supergaaf initiatief! Ik ben helemaal fan van glitter en dat voor een 30plusser :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Super tof om te horen! Naar mijn mening maakt leeftijd niets uit, glitters zijn gewoon zo leuk!

   Verwijderen