zaterdag 27 juli 2013

Fogan Cosmetics - Nagellak

Hey allemaal!

Een tijdje terug kwam ik op de zomerfair in Rotterdam een stand tegen van Fogan Cosmetics. Ik had er al vaker van gehoord maar nog nooit zelf gezien of geprobeerd. Fogan Cosmetics verkoopt make-up voor 1 euro per stuk. Kijk daar hou ik van, lekker budget vriendelijk! Na 1 blik op de bakken met nagellak te hebben geworpen moest en zou ik daar een paar kleurtjes van uitkiezen. Kijken jullie mee naar mijn mening over de nagellak van Fogan Cosmetics?
De nagellakken zijn groot, er zit 15 ml in een flesje. Fogan Cosmetics heeft 48 kleuren nagellak in het assortiment en er zijn ook een aantal stripers verkrijgbaar.

Allereerst wil ik jullie meteen vertellen dat je goed op moet letten dat je ongebruikte flesjes pakt. Ik heb dat niet gedaan en een aantal van mijn flesjes hadden dan ook al een vieze hals en leken toch al lang te liggen. De structuur van bijna al mijn Fogan lakjes was erg dik, of dat dan aan mijn verkeerde flesjes lag of dat ze altijd zo dik zijn weet ik dus niet, maar ik had ze liever wat dunner gezien.


Ik grijp altijd naar dezelfde soort kleurtjes, roze, teal/aqua en glitters. Ik weet niet wat het is, maar van die kleurtjes kan ik gewoon nooit genoeg hebben. Toch heb ik ook wat andere kleurtjes meegenomen,
in totaal heb ik zeven flesjes gekocht. De flesjes voelen zwaar aan maar ogen wat goedkoop door de plastic gouden dop. Waar je overigens voorzichtig mee moet zijn want dit gebeurde er bij mij toen ik een flesje dichtdraaide:

Ehhh.. oeps. De dop van het flesje brak meteen doormidden. Al met al niet echt een goede start, de flesjes ogen niet alleen van goedkoop materiaal te zijn, dat zijn ze ook. Voorzichtig dus! 

Laat ik dan maar met de swatches beginnen! Allereerst mijn drie favorieten, de aqua kleurtjes. Op bovenstaande foto's heb ik steeds twee laagjes aangebracht, met uitzondering van de glitterlak. Daar had ik maar 1 laagje voor nodig. De lakken zijn wat dik van structuur en het is dan ook even voorzichtig aanbrengen. Maar na twee laagjes zijn de blauwe kleurtjes toch wel erg leuk, vooral de lichtblauwe kleur is een ultiem zomerlakje!


Dan de andere kleurtjes, ik heb nog 4 andere lakken meegenomen. Een felle paarse kleur, een koraal kleurtje, een donkere paarse lak en een felle neon roze.


De roze kleurtjes vond ik niet zo fijn, deze waren echt erg dik en brachten niet zo fijn aan. Maar de paarse daarentegen vind ik super! De donkere is een heel mooi herfst kleurtje en lakt een stuk beter dan de rest. Ook de felle paars vind ik erg leuk en bracht ik zonder problemen aan.

Houdbaarheid: ik heb de blauwe lak een paar dagen gedragen maar had al na 1 dag een aantal beschadigingen. Na 3 dagen zag mijn manicure er niet meer uit en moest ik het er echt afhalen. Ik doe meestal wel wat langer met een manicure dus verwacht geen superkwaliteit. 

Eindconclusie: ik vind de kleurtjes leuk en over het algemeen dekken ze ook prima na twee laagjes. Echter was de substantie van mijn lakjes zo dik dat ik merk dat ik deze flesjes toch laat staan en voor een andere nagellak kies. Check dus altijd even je flesje van binnen voordat je hem meeneemt. Ook moet je een beetje voorzichtig zijn met de flesjes want de kwaliteit is niet al te best. 

Fogan Cosmectics kun je vaak vinden op evemenenten en beurzen, maar is ook online te verkrijgen op www.fogan.nl

Hebben jullie al nagellakken van Fogan Cosmetics geprobeerd?

Liefs,

Suzanne


3 opmerkingen:

 1. Wauw! Die paarse is gaaf!!! Lijkt heel anders dan in het potje, daar lijkt ie een beetje lila-achtig. Ik ga er eens naar op zoek!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is zeker mooie nagellak en ik heb ze daarom ook opgenomen in mijn assortiment van mijn nieuwe webshop. (0,95 per stuk en 2,25 verzendkosten) Tevens zijn er ook andere artikelen te verkrijgen als leuke kadootjes. http://www.dekleinekadootjes.nl/c-2149968/fogan/

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heee Suzanne!
  Kijk ook eens op de webshop van Silver Cosmetics voor leuke make-up van o.a. Fogan, W7, Saffron London, Basic cosmetics, La Femme en nog veel meer!

  BeantwoordenVerwijderen