maandag 10 juni 2013

Tutorial: Teal glitter gradient

Hey allemaal!

Vandaag heb ik weer een leuke tutorial voor jullie! Deze keer gaan we voor een techniek die heel simpel is, maar die ik zelf ook nog niet zo vaak gebruikt heb. Maar nu ik weet hoe leuk en makkelijk het vooral is, ben ik wel van plan dit vaker te gaan doen. Kijken jullie mee naar mijn Glitter gradient tutorial?

Ziet dat er niet ontzettend leuk uit? Voor deze Nail art heb je niet zo veel nodig, alleen een simpel sponsje. Dit kan een schoonmaaksponsje zijn maar ook een make-up sponsje. Het is maar net wat je in huis hebt. Verder heb je nodig:


Een goede basecoat, een fijne topcoat, 2 kleurtjes nagellak en een glitternagellak. En natuurlijk een sponsje. Laten we beginnen. Eerst breng je een goede basecoat aan, omdat ik mijn nagels met groene kleurtjes ga lakken breng ik twee laagjes basecoat aan. Groene kleurtjes laten vaak vlekken achter op je nagels en met een basecoat voorkom je dit.

Daarna lak je je nagels met de lichte groene kleur. De kleur die ik gebruik is een lakje van Primark en komt uit een setje van vier lakjes. Ondanks dat ze er heel erg leuk uit zien in het flesje en heel goedkoop zijn, lakken ze echt vre-se-lijk! De nagellakjes zijn dik, stroperig en het is voor mij onmogelijk om een mooie egale kleur aan te brengen. Gelukkig lost een topcoat dit probleem vaak op maar ik ben alsnog niet echt te spreken over de Primark nagellakjes. 

De basiskleur laat je even goed drogen. Dan pak je je sponsje erbij. Dit hoeft geen groot sponsje te zijn, het moet je alleen wel je nageloppervlak kunnen bedekken. Op het sponsje breng je de donkere kleur aan en daaronder een beetje van de basiskleur. Dit zorgt ervoor dat de kleuren straks mooi in elkaar overlopen. 

Dan kun je bepalen of je de donkere kleur onder of boven wilt op je nagels en vervolgens ga je met het sponsje de kleur op je nagels aanbrengen. Probeer echt te deppen en niet te vegen, anders wordt het niet mooi egaal.Nadat je 'gesponst' hebt, laat je het geheel even drogen. Het is wel een klein beetje een kliederboel op je vingers maar de overige nagellak kun je met een wattenstaafje en wat nagellakremover weghalen. Dan breng je wat glitter nagellak aan over de donkergroene kleur. Dit hoeft niet met een sponsje, dit kan gewoon met het kwastje. En als laatste breng je een goede topcoat aan over je kunstwerkje. Goed laten drogen, en klaar is je nail-art!Deze nail art is super simpel en in allerlei kleurencombinaties te maken. Ik raak hier nooit mee uitgespeeld. Als ik deze nail-art draag krijg ik ook steeds super leuke opmerkingen over mijn nagels, complimentjes gegarandeerd dus!

Liefs,
Suzanne

5 opmerkingen: